۸ دلیل اصلی جوش آوردن ماشین/چطور از جوش آوردن خودرو جلوگیری کنیم؟

جوش آوردن خودرو از جمله معضلاتی است که ممکن است بسیاری از افراد را درگیر کند و علاوه بر گرفتن وقت برای خودرو هم مضر باشد. در صورت مواجه با چنین مشکلی بهتر است اقدامات لازم را انجام داده و بعد از اطمینان از قرار گیری خودرو خود رد یک مکان امن، سرعت خنک کردن موتور را بالا ببرید.
تا به حال برای شما هم پیش آمده که دچار “جوش آوردن خودرو” (cause of car overheats) خود شوید و در حالی که در مسیر رفتن به محل کار یا مهمانی بوده اید گیر کنید. در این مواقع چه میکنید؟ به نظر شما علت جوش آوردن خودرو شما چیست؟ به هیچ عنوان نگران نباشید و خونسردی خود را حفظ کنید. این مشکل برای بسیاری از افراد پیش میآید.
جوش آوردن ماشین از جمله معضلاتی است که افراد بسیاری با آن درگیر میشوند و در مسیر رفت و آمد خود میمانند. این معضل به علت های مختلفی رخ میدهد که در این مقاله قصد داریم تا به بررسی و رفع آنها بپردازیم. با این بخش از یدک یار همراه باشید.
- جوش آوردن ماشین چیست؟
- علت جوش آوردن ماشین چیست؟
- بعد از جوش آوردن ماشین چکار باید کرد؟
- نکاتی ایمنی در هنگام جوش آوردن خودرو
جوش آوردن ماشین چیست؟
جوش آوردن ماشین که معمولا با بیرون آمدن بخار از زیر کاپوت و اکثرا در روز های گرم تابستانی اتفاق می افتد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که هر اتومبیلی در معرض ابتلا به آن است. منظور از جوش آوردن ماشین همان به جوش آمدن آب رادیاتور یا مایع خنک کننده موتور است که در نتیجه باعث افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو میشود. بدیهی است که جوش آوردن ماشین میتواند ضرر جبران ناپذیری را به خودرو شما وارد کند.
علت جوش آوردن ماشین چیست؟

همانطور که گفته شد، جوش اوردن ماشین از جمله مشکلاتی است که افراد بسیاری را درگیر میکند و بهترین راه حال برای آن در وهله اول اطلاع از علت بروز آن است. هنگامی که در سیستم خنک کننده خودرو مشکلی به وجود میآید و خنک کردن موتور به درستی انجام نمیشود، دمای مایع خنک کننده موتور بالا رفته و خودرو به اصطلاح جوش میآورد. در ادامه به “مهمترین دلایل جوش آوردن ماشین” خواهیم پرداخت (گفتنی است اینها دلایل اصلی جوش آوردن هر خودرویی است):
- خرابی رادیاتور ماشین
میتوان رایج ترین علت جوش آوردن ماشین را خرابی در رادیاتور ماشین دانست. خرابی رادیاتور خودرو به معنی گرفتگی، شکستن، ترک خوردن، کج شدن پره ها و هر موردی که باعث کاهش راندمان رادیاتور شود. با کاهش بازده رادیاتور دما مایع خنک کننده به خوبی کاهش پیدا نکرده و دمای موتور تا جوش آوردن بالا خواهد آمد. - درست کار نکردن فن رادیاتور
یکی دیگر از رایج ترین “دلایل جوش آوردن ماشین” درست کار نکردن فن رادیاتور است. فن رادیاتور با چرخش خود منجربه هدایت هوا به سمت رادیاتور و در نتیجه خنک کردن آب رادیاتور میشود. در صورتی که عمکرد این قطعه با مشکل روبرو شود روند کاهش دما موتور نیز به درستی انجام نشده و در نهایت موتور خودرو جوش می آورد. - گرفتگی در مسیر حرکت آب
وجود ذرات ریز، گرد و غبار، قطعات زنگ زده، تکه لوله های فرسوده، رسوب آب و همچنین ذرات آلوده به مرور زمان منجر به گرفته شدن مسیر و مجرای جریان آب رادیاتور شده و بعد از مدتی آن را مسدود میکند. در این حالت، سیستم خنک کننده به درستی کار خود را انجام نداده و دمای موتور بالاتر از حد معین رفته و ماشین جوش میآورد. - استفاده از مایع خنک کننده نامناسب
نامرغوب بودن آب رادیاتور یکی دیگر از مهم ترین دلایل جوش آوردن ماشین است. اگر آب رادیاتور شما استاندارد نباشد و نقطه جوش پایین تر یا حتی در حد آب معمولی یعنی ۱۰۰ درجه سانتی گراد داشته باشد، حرارت آن سریع بالا رفته و به نقطه جوش میرسد. در نتیجه موتور خودرو خنک نشده و ماشین جوش خواهد آورد. - کم یا زیاد بودن حجم مایع خنک کننده
اصلی ترین عنصر تاثیر گذار در سیستم خنک کنندگی خودرو آب رادیاتور یا دقیق تر مایع خنک کننده آن است. توجه داشته باشید که مایع خنک کننده رادیاتور همیشه باید در حد مشخصی باشد و کم و زیاد نشود و همچنین از مایع خنک کننده مناسب و باکیفیت در آن استفاده شود. کم یا زیاد بودن حجم آب در سیستم خنک کننده ماشین موجب میشود تا راندمان این سیستم کاهش یافته و در نتیجه موتور ماشین به خوبی خنک نشود و این اتفاق در زمانی که خوردو زیر فشار باشد منجربه جوش آوردن ماشین خواهد شد. - نشتی در سیستم خنک کننده
سیستم خنک کننده خودرو شامل بخش های مختلفی است و اتصالات متعددی را در بر میگیرد. حال اگر این اتصالات و کابل ها دچار مشکل شود منجر به نشتی شود مایع خنک کننده موتور کاملا تخلیه شده و عملا سیستم خنک کننده ماشین از کار خواهد افتاد. بدیهی است در ادامه شاهد جوش آوردن خودرو خواهیم بود. - خرابی پمپ آب یا واتر پمپ
به گردش درآوردن آب رادیاتور وظیفه واتر پمپ است لذا وجود هر گونه اختلال در آن موجب توقف گردش آب در سیستم خنک کننده و جوش اوردن ماشین خواهد شد. - خرابی ترموستات
ترموستات ماشین دمای آب رادیاتور را اندازه گیری کرده و در صورتی که دمای آن از حدی افزایش یابد شدت گردش آب رادیاتور را افزایش خواهد داد. حال تصور کنید این قطعه دارای مشکل شده و در دمایی که باید مسیر آب را باز کند، مانع گردش آب شود! بدیهی است شاهد جوش آوردن ماشین خواهید بود.
در شرایطی که نقصی در سیستم خنک کننده وجود داشته و این سیستم به درستی کار نکند هر یک از موارد زیر میتواند دلایل جوش آوردن ماشین باشد:
- رانندگی در سربالایی به مدت طولانی
- استفاده از دنده های سنگین در مدت زمان طولانی
- رانندگی در ترافیک برای مدت طولانی
- بسته شدن جلو پنجره با گل یا آشغال
اقدامات لازم هنگام جوش آوردن خودرو
مهم ترین قدم حفظ آرامش و خونسردی خود است که در این مواقع باعث میشود بهتر و بهینه تر فکر کنید و به دنبال راه حل بگردید. در وهله دوم، بعد از جوش آوردن ماشین باید به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:
- رانندگی نکنید!
زمانی که خودرو جوش میآورد رانندگی مجدد در این مواقع وضعیت خودرو را بدتر میکند چرا که پیستون و سیلندر مجدد در حال فعالیت و بالا بردن دمای موتور هستند. بنابراین، بهتر است بعد از بروز این مشکل در جایی امن توقف کنید تا به موتور فشار کمتری بیاید.
- ماشین را در مسیر مستقیم قرار دهید!
ماشین را نه در سربالایی و نه در سرازیری قرار دهید! تنها آن را در مسیری مستقیم قرار داده تا بعد از ریختن مقداری آب بر روی رادیاتور جریان هوا بتواند این میزان خیسی را خنک تر کرده و در نتیجه به خنک شدن زودتر موتور کمک کند.
- ماشین را خاموش نکنید!
در حالتی که خودرو شما جوش آورده به هیچ عنوان ماشین را خاموش نکنید و اجازه دهید تا مایع خنک کننده سریعتر موتور را خنک کند. اگر در این حالت ماشین را خاموش کنید، نه تنها موتور سریع خنک نمیشود بلکه باعث چسبیده شدن رینگ به دیواره سیلندر شده و موتور به اصطلاح جام میکند و آسیب بسیار جدی به موتور وارد میشود.
- کاپوت را بالا بزنید!
بعد از اینکه متوجه جوش اوردن خودرو شدید، کاپوت ماشین را بالا بزنید تا بخار سریعتر از کاپوت خارج شده و موتور زودتر خنک شود.
- به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید!
یکی از خطرناک ترین اقدامات بعد از جوش اوردن خودرو این است که درپوش رادیاتور را باز کنید! به دلیل دمای بسیار بالا، آب رادیاتور و بخار آن به صورت انفجاری با باز شدن درب رادیاتور به بیرون پرتاب شده و با این کار سلامت خود را به خطر خواهید انداخت. با استفاده از دستمالی مرطوب درپوش را به خلاف جهت عقربه های ساعت کمی بچرخانید تا آب داغ و بخار با زاویه متناسب خارج شود.
- روی موتور آب نریزید!
به علت جنس بدنه چدنی حساس و شکننده موتور، در صورت ریختن آب سرد بر روی آن، احتمال ترک خوردگی وجود خواهد داشت. میتوانید مقداری آب را که با دمای محیط یکسان است بر روی دیواره رادیاتور بریزید تا به سرعت بخشیدن خنک شدن آن کمک کنید.
نکاتی ایمنی در هنگام جوش آوردن خودرو
- از محلول های بالای ۶۰% یا کمتر از ۳۵% ضدیخ استفاده نکنید
- هرگز متانول یا الکل به مایع خنک کننده وارد نکنید
- درب رادیاتور را باز نکنید
- از مایع خنک کننده موتور برای شستن شیشه استفاده نکنید
در نهایت بهتر است کمی صبر کنید و توقف خود را به عقب بیاندازید تا موتور به طور کامل خنک شود و آب رادیاتور نیز بتواند خود را بازیابی کند. بعد از خنک شدن ماشین، بهتر است میزان آب موجود در رادیاتور را چک کنید و در صورت کم بودن به آن آب اضافه کنید.
علت جوش آوردن ماشین چیست؟
خرابی رادیاتور ماشین
درست کار نکردن فن رادیاتور
گرفتگی در مسیر حرکت آب
استفاده از مایع خنک کننده نامناسب
کم یا زیاد بودن حجم مایع خنک کننده
نشتی در سیستم خنک کننده
خرابی پمپ آب یا واتر پمپ خرابی ترموستات
جوش آوردن ماشین از چیست؟
منظور از جوش آوردن ماشین همان به جوش آمدن آب رادیاتور یا مایع خنک کننده موتور است که در نتیجه باعث افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو میشود.
بعد از جوش اوردن ماشین چه کنیم؟
رانندگی نکنید
ماشین را در مسیر مستقیم قرار دهید
ماشین را خاموش نکنید
کاپوت را بالا بزنید
به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید
روی موتور آب نریزید
نشانه های جوش اوردن چیست؟
خروج دود از درچه کولر و زیر موتور، بالا رفتن آمپر، بخار بلند شدن از کاپوت،کم نفس شدن موتور
ترموستات ماشینم خراب بود و متوجه نشده بودم و باعث شد ماشینم وسط جاده جوش بیاره
سلام من در یک شهر گرمسیر هستم که تابستون ها درجه به ۴۰ الی ۴۵ درجه هم میرسه کارمم رانندگی مجبورم کولر بگیرم هم گاز سوزه هم بنزین بهترین روش برای جلوگیری از جوش آوردن چیه ?مرسی
با سلام و عرض ادب
در کل باید گفت خودرو های دوگانه سوز به دلیل دمای بالای احتراق گاز، بیشتر جوش می آورند اما با اینحال بهترین راه برای اینکه کمتر خودرو شما جوش بیاورد این است که در قدم اول از رادیاتور های گرمسیری استفاده کنید، ضد یخ و ضد جوش استاندارد در مخزن رادیاتور بریزید، از سلامت کامل مجموعه فن اطمینان داشته باشید.
گفتنی است در صورتی که خودرو شما از نظر فنی مشکلی نداشته باشد، در شرایط معمول با روشن کردن کولر به سیستم خنک کننده موتور کمک شده دمای آن کاهش پیدا میکند، چرا که با روشن شدن کولر فن دوم یا دور تند فن شروع به کار کرده و از جوش آوردن خودرو جلوگیری میکند. اما اگر خودرو شما مشکل فنی داشته باشد تحت هر شرایطی احتمال جوش آوردن آن بسیار زیاد خواهد بود.
سلام وقتتون بخیر خسته نباشید ماشینم پژو ۴۰۵ سربالایی امپرش بالا میره جوش میاره دلیلش چیه ?
سلام و عرض ادب
مشکل جوش آوردن خودرو شما باید حتما توسط مکانیک متخصص بررسی و تشیخیص داده شود، اما به صورت کلی باید گفت موتور خودرو در سر بالایی زیر فشار زیادی است و کوچکترین نقص در سیستم خنک کننده با بالارفتن آمپر آب خود را نشان میدهد.
سلام
ماشینم جوش اورد ترموستات باز کردم قفل کرده بود الان ترموستات دراوردم
فن رو یکسره کردم اما باز ماشین جوش میاره لطفا راهنمایی کنید ماشین فولکس گل هست
سلام و عرض ادب
تشخیص دقیق علت جوش آوردن خودرو شما باید حتما توسط مکانیک متخصص خودرو های آلمانی و فولکس واگن صورت بگیره. اما بصورت کلی باید گفت احتمال داره رادیاتور خودرو شما، دمای مایع خنک کننده را به خوبی پایین نمی آورد. این مشکل میتواند به دلیل جرم گرفتگی و یا خراب شدن پره های رادیاتور ماشین باشد. این مورد رو هم در نظر بگیرید که، وقتی حتی پس از باز کردن ترموستات و یکسره شدن فن باز هم خودرو شما جوش می آورد میتواند مشکل از گردش آب در سیستم خنک کننده باشد. با خرابی قطعاتی مثل واترپمپ گردش آب به درستی صورت نگرفته و در نتیجه باعث جوش آوردن خودرو میشود.
تازه تعمیر بودن موتور یا نو بودن موتور تاثیری در داغ کردن و جوش اوردن خودرو داره?
سلام و عرض ادب
در صورتی که خوردو تازه تعمیر یا نو باشد نباید به هیچ عنوان جوش آورد. در صورتی که خودرو تازه تعمیر جوش آورد، دلیل آن میتواند درست تعمیر نشدن موتور و یا وجود مشکلی در سیستم خنک کننده موتور باشد.
سلام خدا قوت؛
من یه پراید دارم که از لحاظ فنی و موتوری عالی بود، یه روز به قصد مسافرت، آب و روغن ماشین رو چک کردم و راه افتادم،هنوز به ترمینال شهرمون(حدودیک کیلومتر) نرسیده بودم دیدم آمپر چسبوند. سریع کاپوت رو بالا زدم،دیدم درب رادیاتور رو موقع چک کردن درست نبستم وبصورت نیمه بازه وتمام آب رادیاتور خارج شده و داغ کرده. از اون روز به بعد دیگه درست نشد و به سرعت جوش میاره، رادیاتور و فن ماشین رو دادم سرویس کردن، ترموستات رو درآوردم، واشر منیفولد رو عوض کردم، فن رو یکسره کردم، واتر پمپ هم سالمه… دیگه نمیدونم چیکار کنم کلافه شدم. هرجاهم میبرم کلی الافم میکنن و یه پولی میگیرن و میگن درست شدو ایرادی نداره، ولی اصلا تغییری نمیکنه… به نظر شما عیب از کجاست؟من باید چکار کنم؟ خواهش میکنم راهنماییم کنید…
باتشکر از راهنماییهای دلسوزانتون
سلام و عرض ادب
احتمال این وجود دارد که واشر سرسیلندر به دلیل جوش آوردن خودرو قابلیت خود را از دست داده باشد و گردش آب به خوبی در بلوک سیلندر انجام نشود. لذا اگر مشکل از رادیاتور آب و سیستم خنک کننده خودرو نباشد، ممکن است به دلیل از بین رفتن خاصیت آب بندی واشر سرسیلندر باشد. با تمامی این تفاسیر تشخیص دقیق مشکل باید توسط متخصص حرفه ای صورت بگیرد و این توضیحات صرفا احتمالاتی است که بر اساس تجربه مشتریان یدک یار جمع آوری شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
سلام من من رادیات و ترموستات رو عوض کردم بازم جوش میاره علت چیه
سلام و عرض ادب
تشخیص دقیق علت جوش آوردن خودرو باید حتما توسط متخصص صورت بگیره اما بصورت کلی احتمال داره مجرای گردش آب مسدود شده و یا مشکل از بخش موتوری خودرو شما باشد.
سلام و عرض ادب.
من یه پراید مدل ۸۴ دارم حدود ۳ هفته پیش ۳-۴ روز خوابوندیمش تعمیرگاه و موتورش رو تعمیر اساسی کردیم.تراشکاری جای سوپاپ ها و…
حالا آمپرش بالاتر از حدی میره که قبلا میرفت البته به قرمز نمیرسه ولی نزدیک آخرین خط قبل قرمز میره و وقتی هم ماشین رو خاموش میکنم صدای قل قل از مخزن آب اضافه رادیاتور میاد.
البته بعد از تعمیر آب خالی داخل رادیاتور ریختن و هنوز ضد یخ نریختم و فکر میکنم ترموستات هم درحالت باز گیر کرده چون بلافاصله بعد از روشن کردن ماشین وقتی هنوز موتور سرد هست درب رادیات رو که باز میکنم آب داخلش جریان داره و مشخصه که درحال گردش هست.
چند روز پیش بردمش دیاگ چون ریپ میزد؛ کمپرس سیلندر ها رو چک کرد گفت همه در حد عالی هستن اگر اشتباه نکنم گفت ۱۵۰ هستن( ؟؟؟ )البته ایشان ریپ زدن رو درست که نکرد هیچ بدتر سرخود و بدون اجازه از من زد سیم کشی گاز CNG رو هم قطع کرد ( سیم کشی از امولاتور به انژکتور های ماشین من چون سال ۸۶ گازسوزش کردم به صورت دستی و ابداعی انجام شده بود و سوکت و رابط استاندارد نداشت اون نا استاد کار نا بلد هم همه رو قطع کرده بود و ادعا داشت که ایراد از اونجا بوده که آخرش هم ثابت شد که گند زده ) بعدأ خودم ایرادش رو فهمیدم بر اساس ظاهر شمع ها احتمال دادم از اونا باشه که درست هم بود و با تعویض شمع و وایر حل شد.خلاصه حالا مشکل از کجاست که دمای موتور بالا میره؟ البته بعضی وقتا هم چراغ روغن چشمک های ریزی میزنه ولی سطح روغن در حد ماکزیمم هست و کم نشده اصلا.
امکان داره موتور رو خوب تعمیر نکرده باشن؟ ( با وجود کمپرس خوب سیلندر ها)خدا میدانه ۸میلیون و ۵۰۰ هزار تومن هزینه تعمیر موتور شد؛ یعنی درست تعمیر نکردن؟
سلام و عرض ادب
دوست عزیز با توجه به اینکه مشکل خودرو شما خیلی خاص و دقیق هست به همین دلیل اظهار نظر به این صورت درست نیست و متاسفانه همکاران بخش فنی ما در جایگاه علمی ای نیستند که بدون بررسی خودرو بصورت قاطع مشکل شما رو تشخیص بدن. لذا متاسفانه باید عرض کنم در عیب یابی و تشخیص این مشکل خیلی به شما نمیتوانیم کمک کنیم.
اما بصورت کلی معمولا پس از تعمیر موتور، اگر تعمیرکار، موتور خودرو را به درستی تعمیر نکرده باشد ممکن است به هر دلیل گردش آب مختل شده یا حتی دمای موتور به دلایل مختلف بالا رود. گفتنی است در خودرو های دوگانه سوز مخصوصا آنهایی که بصورت دستی دوگانه شده اند معمولا مشکلات اینچنینی و خاص در تعمیرات مختلف زیاد گزارش شده. پیشنهاد میکنم قبل از هر چیز رادیاتور خودرو و لوله های آب را بررسی کنید و سپس بخش های مختلف سیستم خنک کننده موتور مثل سنسور ها و … در صورتی که مشکلی در آنها مشاهده نکردید احتمال زیاد تعمیر موتور درست انجام نشده.
با اینحال تشخیص علت بالا رفتن دمای آب خودرو حتما باید توسط مکانیک متخصص و خبره باشد تا باعث هزینه اضافی برای شما نشود.
سلام وقتتون بخیر من یک جا خوندم خودرو جوش آورد ماشین و خاموش کنید در صورتی که من شنیدم نباید این کارو کرد حالا کدوم درسته من به شما اعتماد کامل دارم ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام و عرض ادب
همانطور که بالا اشاره شد خاموش کردن خودرو هنگام جوش آوردن کار اشتباهی است و میتواند باعث آسیب های جدی به موتور ماشین شما شود. با خاموش کردن ماشین زمانی که جوش آورده، احتمال چسبیدن رینگ موتور به سیلندر بسیار زیاد است، و در صورتی که رینگ موتور به سیلندر بچسبد موتور قفل کرده و شما باید حتما موتور خودرو را باز، و تعمیر نمایید.
لذا بهترین عملکرد در زمان جوش آوردن این است که در کنار خیابان توقف کرده و کاپوت خودرو را بالا بزنید تا موتور سریع تر خنک شود، همینطور روشن کردن کولر و در مدار آوردن دور تند فن نیز به خنک شدن ماشین کمک میکند.
سلام
ببخشید بنده یه ۲۰۶ تیپ ۲ دارم که دمای اب رفت بالا تو ترافیک اول قرمز رسید که زدم کنار و اومد پایین سریع اما دیدم فن کار نمیکرده و …
حالا نگرانم که واشر سر سیلندر به مشکل خورده باشه
با سلام و عرض ادب
هرچند واشر سرسیلندر پژو ۲۰۶ بخصوص تیپ ۲ کمی ضعیف بوده و زود آسیب میبیند اما با یک بار دو بار جوش آوردن مشکل آنچنانی نباید پیش آید. با اینحال شما در اولین فرصت سیستم فن خودرو و سیستم خنگ کننده ماشین را به تعمیرگاه نشان دهید تا در صورتی که مشکلی در این بخش ها وجود دارد هرچه سریعتر رفع شود و مجدد خودرو شما جوش نیاورد.
از طرف دیگر مدتی بصورت منظم سطح آب و کیفیت آب رادیاتور و روغن را بررسی کنید، در صورتی که شاهد تغییری نبودید خوشبختانه واشر سرسیلندر ۲۰۶ تیپ ۲ شما آسیب ندیده، اما در صورتی که شاهد کف یا کم کردن آب یا چرب شدن آب رادیاتور بودید، هرچه سریعتر خودرو خود را به تعمیرگاه ببرید تا باعث خرابی سایر قطعات موتوری نشود و با هزینه کمتر مشکل را مرتفع سازید.
سلام
همه ی ۸مورد چک شد اوکیه مهمش
ولی بازم تو این روزا ک هوا سرده جوش میاره ماشین
سلام و عرض ادب
خودرو خود رو به تعمیرگاه معتبر ببرید و سیستم خنک کننده رو به دقت بررسی کنید، موارد زیادی ممکن است رخ داده باشد به عنوان مثال احتمال دارد به دلیل گرفتگی رادیاتور، آب درست گردش نکرده و نمیتواند به خوبی دمای موتور را کاهش دهد.
به این موضوع نیز دقت داشته باشید، در صورتی که واشر سرسیلندر شما بخاطر جوش آوردن های قبلی آسیب دیده باشد و خاصیت خود را از دست داده باشد (به اصطلاح مکانیکی ماشین واشر ترسونده باشه) خود خرابی واشر سرسیلندر میتواند باعث شود که سیستم خنک کننده موتور به خوبی عمل نکند و خودرو شما مجدد جوش آورد.
ضمن عرض سلام و درود
من یه پراید مدل ۹۰ دوگانه دستی دارم.
تا همین پارسال هیچ مشکلی نداشت ولی پارسال واتر پمپ نشتی داشت که چون یکدفعه آب خالی میشد و بیشتر وقت ها سطح آب خودرو تا ده روز تغییر نمیکرد ، هیچ کس نفهمید مشکل از کجاست و بالاخره واشر زد.
از بعد از تعمیر که مجبور شدم تو مکانیکی های بین راهی انجام بدم و نمیدونم چکار کرده ، دمای آب بالا میره و اصلأ نمیشه کولر گرفت ، حتی بدون کولر گرفتن هم آمپر بالا میره.
با این که الان هوا سرده ، ولی وقتی مدت طولانی با سرعت میرم (مثلاً ۱۲۰) آمپر از وسط رد میشه.
رادیاتور نو انداختم ، ترموستات رو نو انداختم ، واتر پمپ نو هست و خلاصه اصلاً نباید این مشکل باشه.
لطفاً منو راهنمایی کنید که چکار کنم 🙏🙏🙏❤️❤️❤️
سلام و عرض ادب
نکته اول باید گفت در شرایط عادی در صورتی که سیستم خنک کننده خودرو شما بدون هیچ مشکلی کار کند، با روشن کردن کولر با توجه به اینکه فن رادیاتور وارد مرحله دور تند میشود باید شاهد کاهش دمای موتور باشید. به احتمال زیاد گردش آب به درستی صورت نمیگیرد و همین امر موجب جوش آوردن خودرو شما شده. این مشکل باید بصورت تخصصی و بخش به بخش بررسی شود تا در صورت وجود گرفتگی یا نشتی، مشکل مرتفع گردد. اگر بخش های مختلف سیستم خنک کننده خودرو بدون مشکل باشد باید گفت مشکل از موتور خودرو است و باید موتور باز شده، مجاری گردش آب، واشر ها و … بررسی شوند و به عبارتی یک سرویس کامل صورت گیرد.
با توجه به توضیحات شما این محتمل است که واشر سرسیلندر خودرو شما به درستی تعویض نشده، در نظر داشته باشید که تعویض غیر اصولی واشر سرسیلندر میتواند در کار سیستم خنک کننده موتور اختلال ایجاد کرده و موجب بالا رفتن درجه حرارت موتور شود.
سلام عرض ادب یه آردی ۸۴دارم یه بار تسمه انداخت و جوش اورد دیگه دائم جوش میاره فشنگی آب عوض کردم فن سرویس کردم فقط وقتی آمپر میچسبونه فن روشن میشه و خیلی کم آمپر پایین میاد و فن خواموش میشه باید چیکار کنم
سلام و عرض ادب
یکسر دلایل رایج که باعث این مشکل میشود رو به شما توضیح میدهیم ولی دقت داشته باشید که در نهایت تشخیص دقیق باید توسط تعمیرکار متخصص پس از بررسی کامل خودرو صورت گیرد.
این علائم نشان دهنده وجود مشکل در سیستم خنک کننده موتور خودرو است، در قدم اول احتمال گرفتگی رادیاتور یا شلنگ ها وجود دارد که باید به دقت بررسی شود و در صورت نیاز قطعه تعمیر، تعویض یا مجرا های رادیاتور شستوشو داده شود. در قدم بعدی بررسی سلامت رله فن هاست که به موقع روشن و خاموش شوند. بررسی سلامت ترموستات برای تشخیص درست دما آب نیز بسیار حائز اهمیت است. در آخر اگر مشکل ناشی از این موارد نبود احتمال بسیار زیاد واشر سرسیلندر خودرو شما در هنگام جوش آوردن خاصیت خود را از دست داده و وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد، در این شرایط واشر سرسیلندر باید تعویض شده و سرویس کامل به روی موتور خودرو صورت گیرد. دقت داشته باشید که مورد اخر معمولا همراه علائمی دیگری مثل کم کردن آب رادیاتور، تغییر رنگ آب رادیاتور، افت توان موتور و … نمایان میشود.