بررسی علت سر و صدای ماشین در دنده عقب

سر و صدای ماشین در دنده عقب به دلایل مختلفی رخ می دهد که ممکن است با صدا های عجیب و غریبی به گوش برسد. در این مقاله به بررسی تمامی حالت ها پرداخته ایم که در صورت عدم بررسی به موقع ممکن است مشکلات فنی را برای خودرو و هزینه های بالا برای راننده به وجود آورد.

علت سر و صدای ماشین در دنده عقب ممکن است شما را به فکر بیاندازد که چرا ماشین شما در دنده عقب صدا می‌دهد. تقریباً تمام خودروها این صدا را هنگام دنده عقب دارند .حتی موتورهای هوندا سی آر-وی که از جعبه دنده‌های نرم تر بهره می‌برند، هنگام استفاده از دنده عقب صدایی تولید می‌کنند. اما باید بدانید چه قسمتی از ماشین در هنگام دنده عقب سر و صدا می‌کند؟

دلیل اصلی این صدا در حین دنده عقب مانند این است که چرخ دنده‌های عقب ماشین متفاوت از دیگر چرخ دنده‌های جلو ساخته می‌شوند. این دلیل، رانندگان را مجبور می‌کند قبل از قرار دادن ماشین در دنده عقب بطور کامل از حرکت بایستند. در این مقاله به بررسی علت سر و صدای ماشین در دنده عقب می پردازیم.

سیستم انتقال دستی یا همان گیربکس دستی عمدتاً از چرخ دنده‌های مارپیچ استفاده می‌کند، اما دنده عقب به دلیل موقعیت خاص خود نیاز به نوع دیگری از دنده دارد که به دنده ساده معروف است، و به همین دلیل خودرو هنگام معکوس شدن دنده صدایی از خود تولید می‌کند.

چرخ دنده‌های عقب، چرخ‌های برش مستقیمی هستند که شبیه چرخ دنده‌های استاندارد با دندانه‌های خارجی و رو به بیرون می باشند. در مقابل چرخ دنده‌های معمولی خودرو را داریم که شکل پیچشی دارند و دندانه‌های آن نیز شکل مارپیچی دارند. این حالت در دنده حرکت رو به جلو ماشین باعث می‌شود خودرو در آن هنگام بی صدا باشد.

دلیل صدای زوزه ماشین زمانی که با دنده عقب در حال حرکت است!

دلیل صدای زوزه ماشین زمانی که با دنده عقب در حال حرکت است

برای بسیاری از رانندگان خودرو با سیستم انتقال دستی اتفاق افتاده است که در هنگام دنده عقب و تغییر دنده دستی صدای زوزه از ماشین شنیده می شوند! این تغییر در صدای جعبه دنده در دنده عقب، برخی رانندگان را نگران می‌کند که به سلامت فنی جعبه دنده یا گیربکسی خود شک کنند. این صدا حاصل تعاملات در سیستم جعبه دنده در دنده عقب است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

چرخ دنده‌هایی که دنده جلو را تشکیل می‌دهند همگی مارپیچ هستند (مانند چرخ دنده‌های دنده یک، دو و سه). دندان‌های هلیکال به صورت مورب بریده شده‌اند. هنگامی‌که دو دنده در یک سیستم دنده هلیکال درگیر می‌شوند، تماس دندان‌ها در انتهای یک دنده آغاز می‌شود و آن تماس باعث می‌شود که دو دنده به تدریج بچرخند.
تا زمانی که دو دندان به طور کامل درگیر شوند، این جفت شدن تدریجی باعث می‌شود چرخ دنده‌های هلیکال بیشتر و هموارتر از چرخ دنده‌های ساده عمل کنند. اما در حالت دنده عقب، چرخ دنده‌ها به این شکل نیستند و حرکت آنها بر روی هم صدای زوزه مانندی تولید میکند.

صدای قرچ دنده عقب به چه دلیل است؟

دلایلی که ممکن است که در هنگام تغییر دنده عقب ماشین صدای قرچ بشنوید را می‌توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  • اگر این اتفاق در تمام چرخ دنده‌ها رخ دهد، احتمالا رگلاژ کابل کلاچ پایین است.
  • اگر این صدا را فقط برای یک دنده خاص بشنوید، این احتمال وجود دارد که دنده برنجی، یا لغزنده آن دنده، شکسته شده و نیاز به جایگزینی دارد.

اگر هنگام تعویض دنده صدای “قرچ قروچ” شنیدید، شاید با تعویض لیور دنده این مشکل برطرف شود. لیور دنده دو میله بلند زیر ماشین است که یکی از آن‌ها به اهرم دنده و دیگری به جعبه دنده متصل است. صدا از مفصل زیر اهرم شیفت می‌آید، اما کل مجموعه باید به یکباره تغییر کند زیرا ظاهراً مفصل قابل تعمیر نیست.

علت صدای تق تق در دنده عقب

گیربکس‌های دستی عمدتاً از چرخ دنده‌های مارپیچ استفاده می‌کنند، اما دنده معکوس، یک موقعیت خاص است که به نوع دیگری از دنده نیاز دارد، یک چرخ دنده خار دار.

دنده‌هایی که چرخ دنده‌های جلو را تشکیل می‌دهند همگی دنده‌های مارپیچ هستند. دندانه‌ چرخ‌دنده‌های مارپیچ با زاویه‌ای به صفحه دنده بریده می‌شوند. هنگامی‌که دو دندان در یک سیستم چرخ دنده مارپیچ درگیر می‌شوند، تماس از  انتهای یک دندانه شروع شده و به تدریج با چرخش چرخ دنده‌ها گسترش می‌یابد، تا زمانی که دو دندانه درگیر شوند.
این درگیری تدریجی باعث می‌شود که چرخ دنده‌های مارپیچ بسیار نرم تر و بی صداتر از چرخ دنده‌های خاردار کار کنند. همچنین به دلیل زاویه دندانه‌های چرخ دنده، دندانه‌های بیشتری در هر لحظه درگیر می‌شوند. این باعث پخش بیشتر بار و کاهش تنش‌ها می‌شود.

در گیربکس دستی، دنده‌های جلو همیشه با یکدیگر درگیر می‌مانند، و یقه‌هایی که توسط دنده کنترل می‌شوند، دنده‌های مختلف را به شفت خروجی می‌چسبانند. دنده عقب در گیربکس دستی شما از یک چرخ دنده بیکار استفاده می‌کند که باید همزمان با دو چرخ دنده دیگر به صورت مشبک بچرخد تا جهت چرخش معکوس شود.

چرخ دنده‌های خار که دارای دندانه‌های مستقیم هستند، بسیار راحت تر از چرخ دنده‌های مارپیچ به سمت درگیری می‌لغزند، بنابراین سه چرخ دنده ای که برای دنده معکوس استفاده می‌شوند، چرخ دنده‌های خار هستند.

هر بار که دندانه دنده با چرخ دنده مارپیچ درگیر می‌شود، دندان‌ها به جای اینکه به آرامی‌ با چرخ دنده‌های مارپیچی برخورد کنند، با هم برخورد می‌کنند. این ضربه صدای زیادی ایجاد می‌کند و همچنین فشارهای وارده بر دندانه‌های دنده را افزایش می‌دهد. هنگامی‌که صدای بلند و تق تق از ماشین خود در دنده عقب می‌شنوید، در اصل صدای دندانه‌های دنده خار است که به یکدیگر می‌کوبند!

چرا ماشین در دنده عقب ناله می‌کند؟

اگر ماشینی با گیربکس دستی رانده باشید هنگامی‌که در دنده عقب حرکت می‌کنید، احتمالاً صدای ناله، غژ غژ، زوزه و قرچ از آن شنیده اید. ممکن است این صدا را غیرعادی تشخیص دهید. این صدا بیشتر در هنگام دنده عقب رخ می‌دهد، اما برخی خودروها این صدا را در دنده یک نیز تولید می‌کنند.

علت تشکیل صدا از جانب گیربکس است. از آنجایی که این صدای متمایز فقط در برخی دنده‌ها رخ می‌دهد، ممکن است حدس بزنید که از انتقال می‌آید. همانطور که می‌دانید گیربکس جعبه ای پر از دنده است. وظیفه اصلی گیربکس این است که دنده‌های مناسب را درگیر کند تا خودرو بتواند نیرو را از موتور خود به چرخ‌های خود به طور موثر منتقل کند.

چرخ دنده‌های جلو معمولاً ساختار مارپیچی دارند، به این معنی که دندانه‌های آنها کمی ‌زاویه دار هستند. این به آنها اجازه می‌دهد تا بی سر و صدا و نرم عمل کنند، زیرا به لطف زاویه دار شدن می‌توانند بار را به طور مساوی روی دندان‌ها پخش کنند.

چرخ دنده‌های حلزونی یا هلیکال معمولا گران قیمت هستند و آنچه احتمالاً مهمتر است، لغزش آنها به داخل و خارج از یکدیگر دشوار است. در نتیجه، آنها گزینه مناسبی برای دنده عقب نیستند.

در حالی که دنده‌های جلو معمولاً از ۲ دنده در هر کدام یک از حالت های دنده استفاده می‌کنند، دنده عقب باید در جهت دیگر بچرخد، بنابراین به یک دنده اضافی نیاز دارد. این چرخ دنده اضافی که اغلب به عنوان چرخ دنده بیکار شناخته می‌شود، برای معکوس کردن چرخش استفاده می‌شود. برای انجام این کار، باید دو چرخ دنده دیگر بلغزد که با چرخ دنده‌های مارپیچ سخت است. برای حل این مشکل، سازندگان شروع به استفاده از مجموعه‌ای از چرخ‌دنده‌ها برای دنده معکوس نمودند.

همانطور که چرخ دنده‌ها می‌چرخند، برخوردهای زیادی رخ می‌دهد که منجر به صدای ناله می‌شود که کاملا قابل تشخیص است. هرچه سرعت چرخش آنها بیشتر باشد فرکانس صدا بیشتر و صدای تق تق بلندتر می‌شود.

علت صدای ماشین در دنده عقب

به نظر شما، چه چیزی باعث می‌شود جعبه دنده ماشین در طول دنده عقب زوزه بکشد؟ چرخ دنده‌های بزرگ زمانی که راننده نیاز به تغییر جهت دنده دارد، با دو چرخ دنده ساده دیگر برخورد می‌کنند. بیشتر چرخ دنده‌های مورد استفاده در انتقال‌های دستی، هلیکال هستند که خودرو را به جلو سوق می‌دهند. اما سه دنده که به دنده عقب اختصاص دارند، انواع ساده ای از چرخ دنده‌ها محسوب می‌شوند و باعث حرکت خودرو در هنگام معکوس شدن دنده می‌شوند و صدا تولید می‌کنند.

از سوی دیگر صدای زوزه جعبه دنده را هنگام دنده عقب داریم که به دلیل فضای بزرگی است که در تماس با یکدیگر ایجاد می‌کنند. با وجود چرخ دنده‌های برش مستقیم، فضای بسیار بزرگی ایجاد می‌شود که صدای ذکر شده را تولید می‌کند. اگرچه چرخ دنده‌های برش مستقیم ارزان قیمت و ساخت آن‌ها آسان است، اما به دلیل صدایی که ایجاد می‌کنند نمی‌توان از آن‌ها بر روی چرخ دنده‌ خودروهای دیگر استفاده کرد. البته اگر خودروی مورد نظر یک ماشین مسابقه ای باشد وضعیت متفاوت است. از آنجا که این چرخ دنده‌ها وزن محوری تولید نمی‌کنند، اتومبیل‌های مسابقه ای از این نوع دنده برای یک ساختار سبک تر و ساده تر بهره می برند.

وقتی ماشین خود را در دنده قرار می‌دهید تا حرکت کنید، موتور و جعبه دنده درگیر می‌شوند. این جفت شدن زمانی تغییر می‌کند که پدال گاز را فشار دهید. موتور و جعبه دنده دارای بخشی هستند که این دو قسمت را محافظت و پشتیبانی می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که حرکت به صداهای بلند، زوزه، صدای کوبیدن و دیگر صداهای غیرطبیعی تبدیل نمی‌شود.

هنگامی ‌‌که شما ماشین خود را در دنده می‌گذارید و حرکت می‌ کنید، اتفاق افتادن چند مورد الزامی است که تا حد زیادی متفاوت است. این تفاوت بسته به اینکه آیا ماشین دارای انتقال دستی است یا خودکار ایجاد شده است. به عنوان مثال، شما باید با فشار پدال کلاچ به جعبه دنده دستی فشار وارد کنید تا بتوانید دنده را تغییر دهید.

اگر کلاچ فرسوده شود، ممکن است صدای خراش داشته باشد؛ در یک گیربکس اتوماتیک، همه چیز ‌متفاوت کار می‌کند. صفحات کلاچ و نوارهایی وجود دارد که هر دنده را به هم متصل می‌کند. اگر صفحات کلاچ‌ها یا بندهای کلاچ پوسیده شوند، می‌توانند هنگام تغییر چرخ دنده‌ها سر و صدا ایجاد کنند.

اما دلایل رایج این امر چیست؟ شایع ترین علت هر مشکلی مربوط به انتقال و مایع گیربکس کم است. هر خودرو برای کارکردن و محافظت از اجزای داخلی در برابر سایش، گرما و اصطکاک به مقدار مناسب مایع نیاز دارد.

شکستگی و خرابی در پایه موتور یکی دیگر از دلایل رایج برای شنیدن سر و صدا در هنگام قرار دادن خودرو در دنده است. انواع مختلفی از پایه‌ها در ساختارها و مدل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی کمی‌بزرگتر از بلوک‌های لاستیکی هستند، در حالی که برخی دیگر واحدهای هیدرولیکی هستند.

در هر دو مورد، یک پایه شکسته (یا پیچ و مهره از بین رفته) زمانی که ماشین را در دنده قرار می‌دهید، صدای بسیار بلندی ایجاد می‌کند. اگر خودرویی با دیفرانسیل عقب داشته باشید، مشکل ممکن است از موتور یا جعبه دنده نباشد، بلکه شفت درایو باعث آن شده باشد. یک اتصال بد می‌تواند زمانی که ماشین در دنده قرار می‌گیرد صدای بسیار بلندی ایجاد کند. اگر ماشینی با گیربکس دستی داشته باشید، ممکن است کلاچ فرسوده شده باشد که باعث صدای جیغ / خراش در هنگام تلاش برای قرار دادن ماشین در دنده می شود.

علت بد جا رفتن دنده عقب

جا نرفتن دنده خودرو یکی از شایع ترین مشکلات رانندگی است که اگر جدی گرفته نشود، می‌تواند منجر به خطر جبران ناپذیری برای سرنشینان خودرو شود. بد جا رفتن دنده خودرو یعنی اینکه، در حالت خاصی از دنده، یا در همه دنده‌ها مشکل وجود داشته باشد. یا اینکه هنگام قرار دادن ماشین در دنده‌ای خاص صدای بدی از آن خارج شود.

گیربکس ها چگونه کار می‌کنند؟

گیربکس ها چگونه کار می‌کنند؟

دنده‌ها از پایین به بالا (۱ به بالا) نسبتاً سنگین تر هستند و ضریب آن‌ها بیشتر است و در نتیجه قدرت نیروی محرکه و گشتاور را افزایش می‌دهد و آن‌ها را در چرخه‌های انتقال به کار می‌گیرد. اما چرخ دنده‌های بالاتر سبک تر هستند و ضریب پایین تری دارند. در نتیجه با اینکه باعث افزایش سرعت می‌شوند اما قدرت و گشتاور کمتری را به چرخ‌ها منتقل می‌کنند و در مصرف سوخت صرفه جویی می‌کنند.

اهرم دنده توسط راننده برای انتخاب چرخ دنده‌ها استفاده می‌شود. به طور کلی یک لغزنده یا ماهک و غلاف مستقل برای فاصله بین دو چرخ دنده وجود دارد. به عنوان مثال، چرخ دنده‌های ۱ و ۲، چرخ دنده‌های ۳ و ۴، چرخ دنده‌های ۵ و عقب نیز غلاف‌های کشویی و مستقل خود را دارند.

مفهوم صداهای ماشین در دنده عقب

شکست جعبه دنده می‌تواند انواع مختلفی از صداها را تولید کند، از جمله:

صدای زوزه در دنده عقب

سایش یا هر گونه آسیب، بی نظمی، شکستن یا پریدگی در چرخ دنده‌ها باعث صدای زوزه در دنده عقب خواهد شد. البته اگر هنگام باز شدن جعبه دنده صدا شنیده شود، احتمالاً ناشی از همراستا نبودن موتور و گیربکس یا وجود خلاصی  بیش از حد دنده است. همچنین باید توجه داشت که در اتومبیل‌هایی که دیفرانسیل جلو دارند، به دلیل ادغام جعبه دنده و دیفرانسیل جلو صدای زوزه نیز از گیربکس شنیده می‌شود.

سوت زدن و جیرینگ جیرینگ کردن در دنده عقب

خشک شدن یا آسیب به هر یک از یاتاقان‌ها باعث سوت زدن مداوم جعبه دنده خواهد شد.

دنده بد جا می‌رود به چه معناست؟

عملکرد بهینه سیستم انتقال به عوامل زیادی بستگی دارد که شکست هر یک از آن‌ها می‌تواند مشکلات مختلفی را به وجود آورد. یکی از شایع ترین مشکلات، بد جا رفتن دنده‌ها است. در این حالت دنده در یک عدد معین یا در تمام اعداد با مشکل یا با صدای بد در جای خود قرار می‌گیرد.

جا رفتن سخت دنده ممکن است دلیل فنی و کاربردی هم داشته باشد. به زبان ساده تر، این مشکل می‌تواند هم ناشی از خطای راننده و هم به دلیل تعدادی مشکل در بخش فنی خودرو باشد. اگر این صدای غیرطبیعی ناشی از خطای راننده نیست، به طوری که کلاچ در هنگام تغییر دنده توسط راننده خودرو کاملاً فشرده می‌شود، اما این مشکل هنوز هم پیش می‌آید، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

بدجا رفتن دنده با صدایی غیرمعمول از جعبه دنده همراه است. علاوه بر این، ممکن است مشکلات دیگری نیز در این زمینه وجود داشته باشد، مانند خلاص کردن خودکار خودرو بعد از حرکت. در برخی موارد ممکن است خودرو را در دنده خاصی قرار بدهیم اما پس از یک حرکت کوچک، دنده به صورت خودکار می‌چرخد و ماشین خلاص می‌شود. در این شرایط نیز راننده باید هر چه زودتر برای حل مشکل تلاش کند.

به عبارت دیگر، بد جا رفتن دنده به معنای صرف نیروی زیادی برای حرکت اهرم دنده برای درگیر کردن دنده مورد نظر است که معمولاً با صدا همراه است. تغییر دنده می‌تواند ناشی از خشک بودن میله اهرم دنده یا زنگ زدگی یا پیچش آن باشد. تنظیم نادرست کلاچ نیز می‌تواند این مشکل را ایجاد کند.

اگر قرار دادن دنده با صدای بیش از حد چرخ دنده همراه باشد، ممکن است شفت آسیب دیده باشد یا ممکن است دنده لغزان و برنج داخلی آن دچار ساییدگی  یا اصطلاحا کچلی داشته باشد. اگر بلبرینگ یا ته میل لنگ آسیب دیده یا خشک شود، ممکن است باعث برخورد چرخ دنده‌ها در طول تغییر دنده شود که با هم برخورد کنند.

بدجا رفتن دنده عقب ماشین می‌تواند چندین دلیل داشته‌باشد که در زیر به آن اشاره می‌کنیم:

کاهش سطح وازکازین در جعبه دنده

کمبود و کاهش سطح این سیال از مقصران اصلی بد جا رفتن دنده خودرو است. وازکازین ممکن است نشت کند یا کم باشد که باعث خرابی سیستم انتقال می‌شود. این مایع نقش اساسی در اطمینان از اینکه بخش‌های متحرک خودروی شما به خوبی روان شده اند، نقش مهمی ایفا می‌کند. پیدا کردن درز و محل قرار گیری گیربکس کار سختی نیست.

نوار را از جعبه دنده بردارید و تمیز کنید. به سطح مایع، بو و رنگ آن توجه کنید. اگر سطح مایع پایین است، مقداری وازکازین اضافه کنید. اگر متوجه بوی سوخته یا رنگ قهوه ای شدید، آن را جایگزین کنید. هر از چندی این اتفاق به دلیل کیفیت پایین روغنی که استفاده می‌کنید پیش می آید. در این حالت باید روغن واسکازین فعلی را با روغن با کیفیت جایگزین کنید.

خرابی حسگر الکترونیکی

بیشتر انتقال‌ها در اتومبیل‌های مدرن توسط سیستم‌های کامپیوتری پیشرفته کنترل می‌شوند. هنگامی‌که شما نمی‌توانید دنده را در ماشین پس از فشردن پدال گاز جا بیاندازید، مشکل ممکن است این باشد که سنسور الکترونیکی خودرو خراب شده است. مکانیک انتقال خودکار نیز از تشخیص‌های کامپیوتری برای رفع این مشکل استفاده می‌کند و می‌تواند هر گونه آسیب به حسگر الکترونیکی را که می‌تواند باعث تغییر چرخ دنده‌های خودروی شما شود، تشخیص دهد.

اختلال در عملکرد دنده

یکی دیگر از علل بد جار رفتن دنده می‌تواند خرابی دنده باشد. سیستم انتقال خودکار طوری طراحی شده که چرخ دنده‌ها باید به آرامی‌در ترکیب‌های مختلف کنار هم قرار داده شوند. آیا وقتی چرخ دنده‌ها را عوض می‌کنید صداهای عجیبی می‌شنوید؟ این نشان می‌دهد که چرخ دنده‌ها به اشتباه روی هم هستند.

استهلاک در چرخ دنده ‌های برنجی

استهلاک در چرخ دنده ‌های برنجی

اگر دنده به محض شروع شل شود، ممکن است به دلیل سایش بیش از حد دنده یا پوشش کشویی آن باشد. برای جلوگیری از این کار جعبه دنده را بررسی کرده و یاتاقان‌ها را تعمیر کنید. این مشکل در صورتی نیز می‌تواند رخ دهد که تعمیرکار جعبه دنده را به درستی نصب نکرده است و باعث می‌شود چرخ دنده‌های برنجی از کار بیفتد و در نهایت چرخ دنده‌های خودرو بد جا بروند. بسیاری این را دلیل بد جا رفتن دنده سه پراید می‌دانند.

کهنگی سیستم کلاچ

در انتقال‌های دستی (گیربکس دستی)، خرابی سیلندر اصلی سیستم کلاچ یا شل شدن آن ممکن است عامل عدم جا رفتن دنده باشد. اگر دیسک و صفحه کلاچ دچار مشکل شود، تغییر دنده مشکل ساز خواهد بود و در نتیجه نمی‌توان چرخ دنده‌ها را به راحتی تغییر داد.

سیلندر اصلی کلاچ با استفاده از مایع هیدرولیکی که در طول زمان نشت کرده، عمل می‌کند. پس از اینکه مایع به طور کامل از این سیستم خارج شد، پدال کلاچ به درستی جا نمی‌گیرد و دنده جا نمی‌رود. اگر دیسک کلاچ بیافتد یا شل شود، بهتر است به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

اگر دیسک و صفحه کلاچ خودرو مشکلاتی داشته باشد، تغییر چرخ دنده‌ها در خودرو دشوار خواهد بود و در نتیجه نمی‌توان چرخ دنده‌ها را به راحتی تغییر داد. تمام شدن دیسک کلاچ سبب می‌شود درگیر شدن صفحه کلاچ دشوار شود و نتواند چرخ دنده‌ها را به درستی در جای خود قرار دهد.

علاوه بر این، خرابی و سایش اجزای کلاچ، به عبارتی دیسک کلاچ، صفحه، و سیم می‌تواند با تغییر دنده تداخل داشته باشد. به عنوان مثال، وقتی ماشین خاموش می‌شود، چرخ دنده‌ها می‌توانند به راحتی حرکت کنند، اما وقتی ماشین را استارت می‌زنید، ممکن است چرخ دنده‌ها دیگر در جای خود قرار نگیرند. این مشکل به دلیل نقص در مونتاژ کلاچ است. اگر صدای قرچ را هنگام تغییر چرخ دنده‌ها (در تمام چرخ دنده‌ها) بشنوید، به دلیل خرابی سیستم کلاچ و احتمالاً عدم تنظیم بودن کابل کلاچ است.

سیم کلاچ

کابل کلاچ بخش دیگری است که در آن هر نقصی باعث خرابی در سیستم انتقال قدرت خودرو می‌شود. اگر کابل کلاچ پیچ خورده یا خشک و سفت باشد، مشکل تغییر چرخ دنده‌ها را خواهیم داشت. در این حالت اگر سیم کلاچ کیفیت مورد نظر را ندارد باید تغییر کند و سیم کلاچ دوباره تنظیم شود. با پیکربندی مجدد کابل کلاچ، مشکل خشکی و سفتی کلاچ برطرف می‌شود و در نتیجه می‌توان تا حد زیادی مشکل بد جا رفتن دنده‌ها را حل کرد.

ماهک دنده و بد جا رفتن دنده

ماهک از جمله قسمت‌هایی است که در جعبه دنده قرار می‌گیرد و وظیفه آن حرکت دادن چرخ دنده‌های کشویی است. با حرکت ماهک, لغزنده نیز حرکت می‌کند و موقعیت دنده را روی وضعیتی که راننده می‌خواهد قرار می‌دهد. اگر ماهک‌ها پوسیده شوند، خوردگی پیدا کنند یا شکسته می شوند، دنده‌ها به خوبی سر جای خود قرار نمی‌گیرند و راننده در تغییر چرخ دنده‌ها مشکل دارد.

فلاویل ماشین و بد جا رفتن دنده عقب

فلاویل یک قطعه دیگر است که برای تغییر دنده ماشین استفاده می‌شود. اگر این قسمت دچار خوردگی، فرسوده شدن، شکسته شدن یا هر مشکل دیگری شود، یکی از علائم ممکن است بد جا خوردن دنده‌ها باشد.

خرابی صفحه سلکتور و بد جا رفتن دنده

صفحه انتخاب کننده، همان طور که از نامش مشخص است، مسئول انتخاب چرخ دنده‌ها است. دیدن ترک، شکستگی، گریس و سایش به این معنی است که انتخاب کننده دنده شما باید جایگزین شود. و باید در اسرع وقت جایگزین شود.

مجموعه یدک یار ارائه دهنده انواع قطعات و لوازم یدکی با بهترین کیفیت است و در صوتی که نیاز به خرید جعبه دنده جدید داشته باشید می توانید با اطمینان خاطر از طریق تماس تلفنی و یا وب سایت فروشگاهی آن خرید کنید.

تمامی قطعات و لوازم یدکی با ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی به مشتریان ارائه می شود. برای دریافت مشاوره رایگان نیز می توانید از طریق شماره گیری ۹۱۳۰۵۰۶۰-۰۲۱ با مشاوران ما در ارتباط باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.