آموزش قدم به قدم استفاده از بیمه بدنه
بیمه بدنه یکی از بیمه های مهم و پر کاربرد خودرو می باشد که به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی کامل بیمه بدنه ماشین پرداختهایم.
بیمه بدنه (Vehicle Insurance) از جمله خدماتی است که شرکت های بیمه به صاحبان خودرو ارائه می دهند تا در هنگام تصادفات، خسارت های وارده بر خودرو را پوشش دهند. مانند سایر بیمه ها، راننده ابتدا باید مبلغی را به حساب بیمه واریز کند تا بتواند ماشین خود را مشمول بیمه بدنه کند. برای اینکه بدانید شرایط استفاده از بیمه بدنه چگونه است، ما به آموزش قدم به قدم استفاده از “بیمه بدنه” پرداخته ایم تا شما را با این فرآیند آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
بیمه بدنه ماشین چیست
بیمه بدنه از جمله خدماتی است که شرکت بیمه در ازای اخذ مبلغی مشخص، خسارت های وارده به خودرو را پوشش می دهد. در واقع، فرد بیمه کننده باید مبلغ مشخصی را به صورت دورهای به شرکت بیمه پرداخت کند که این مبلغ با توجه به عوامل مختلفی محاسبه و تعیین می شود.
به طور معمول اعتبار بیمه بدنه یکساله می باشد، که فرد یا افرادی که نام آن ها در بیمه نامه ذکر شده، می توانند از مزیت های این نوع بیمه استفاده کنند.
بیمه بدنه چه حوادثی را پوشش می دهد
خسارت هایی را که معمولاً شرکت های بیمه آن را پوشش می دهند، عبارتند از:
- آتش سوزی
- سرقت کلی خودرو و سرقت لوازم و قطعات
- خسارت های باتری ماشین و لاستیک ماشین
- حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، و…
- شکسته شدن شیشه خودرو
- خسارت های وارده شده به دلیل جابجایی و نقل و انتقال خودرو
- آسیب دیدگی خودرو به دلیل پاشیده شدن مواد شیمیایی مانند رنگ، اسید و….
- خسارت به بدنه خودرو ناشی از کشیده شدن میخ یا سایر اشیای نوک تیز
- حمل مواد منفجره (فقط برای خودروهایی که وظیفهی حمل و نقل این مواد منفجره را دارند)
لازم به ذکر است که شرکت های بیمه، پوشش های مختلفی را ارائه می دهند که بهتر است برای اطلاع دقیق از اینکه چه خدماتی را به شما ارائه می دهند، از شرکت بیمه انتخابی خود پرس و جو کنید.
بیمه بدنه چه حوادثی را پوشش نمی دهد
بیمه بدنه حوادث زیر را پوشش نمی دهد:
- خسارت های وارد شده به خودرو ناشی از مصرف الکل، مواد مخدر، داروهای روان گردان و…
- خسارت های ناشی از شرایط اضطراری مانند جنگ، اعتراضات و…
- خسارت های عمدی ایجاد شده توسط راننده یا سایر افراد ذینفع
- خسارت های ناشی از بکسل کردن خودرو (بکسل کردن خودرو به صورت نادرست)
- خسارت های ناشی از حمل بار که بیش از اندازه تحمل خودرو می باشد
- خسارت های وارد شده به ماشین به دلیل نداشتن یا باطل شدن گواهینامه شخصی که راننده است
- خسارت های وارد شده به ماشین به دلیل فرار از پلیس (بجز مواقعی که خودرو توسط سارق دزدیده شده و از پلیس فرار کرده است)
- خسارت های وارده به خودرو به دلیل نقص کارکرد الکتریکی
شرایط استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن
در زمان بروز حادثه معمولاً شرکت بیمه تا سقف تعهدات مالی بیمه بدنه، خسارت های وارد شده به خودرو را پوشش می دهد. با این حال، در بعضی مواقع ممکن است این سقف تعهد مالی بیمه نتواند به دلیل قیمت بالای خودرو، تمای هزینه ها را پوشش دهد و یا اینکه ممکن است شخصی که مقصر تصادف بوده است از صحنه تصادف فرار کرده باشد.
به عنوان مثال، ممکن است خودروی پژو با خودروی پورشه تصادف کند و این موضوع باعث آسیب جدی به خودروی پورشه شده باشد. حال اگر راننده خودروی پژو مقصر باشد و باعث ایجاد این آسیب جدی برای خودروی پورشه شده باشد، شاید سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث نتواند تمامی خسارت های وارد شده را پوشش دهد. در این مواقع، راننده خودروی پژو که مقصر است، در صورت داشتن بیمه بدنه می تواند از بیمه خود استفاده کند و خسارت وارد شده به خودروی پورشه را پوشش دهد. ولی اگر راننده مقصر بیمه بدنه نداشته باشد، طرفین باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.
همچنین اگر راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کرده باشد، طبیعتاً امکان استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر برای جبران خسارت های وارد شده به خودرو وجود ندارد. به همین دلیل در این مواقع رانندهای که مقصر نیست می تواند از بیمه بدنه خود استفاده کند و خسارت های ایجاد شده را پوشش دهد (در صورت داشتن بیمه بدنه).
نحوه استفاده از بیمه بدنه
برای استفاده از بیمه بدنه نیاز است که یکسری مدارک را همراه داشته باشید که در ادامه به این مدارک اشاره خواهیم کرد. به طور کلی برای استفاده از بیمه بدنه باید مراحل زیر را طی کنید:
- اعلام حادثه به پلیس راهنمایی و رانندگی و دریافت کروکی
- اعلام خسارت به شرکت بیمه (حداکثر تا ۵ روز بعد از وقوع حادثه)
- مراجعه به شرکت بیمه برای تشکیل پرونده و تکمیل مدارک
- انتقال خودرو به مکانی مشخص برای کارشناسی خودرو و تخمین میزان خسارت توسط کارشناس شرکت بیمه
- تعمیر خودرو و بازدید آن توسط کارشناس بیمه یا ارسال فاکتور به کارشناس بیمه
- دریافت مبلغ خسارت از شرکت بیمه
همچنین لازم به ذکر است که امکان استفاده از بیمه بدنه بدون کروکی وجود دارد. البته که کلاً برای استفاده از بیمه بدنه نیاز به گزارش پلیس است و شما بدون گزارش پلیس نمی توانید از بیمه بدنه خود استفاده کنید. به عنوان مثال، ممکن است موقعی که قصد دارید از محل کار یا منزل، سوار ماشین خود شوید مشاهده کنید که خودروی شما آسیب دیده است. در این صورت لازم است که با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید تا پلیس به محل حادثه وارد شود و گزارشی را به شما تحویل دهد تا شما بتوانید از بیمه بدنه خود استفاده کنید.
مدارک لازم برای خسارت بیمه بدنه
مدارک لازم برای خسارت بیمه بدنه و تشکیل پرونده شامل موارد زیر می باشند:
- مدارک شناسایی راننده مقصر
- مدارک شناسایی خودرو
- گزارش نیروی انتظامی یا پلیس راهور
- ارائه بیمه نامه
- کروکی حادثه در صورت وجود آن
- بررسی خودرو توسط کارشناس بیمه
- ارائه خسارات تخمینی توسط کارشناس بیمه
- فاکتور مربوط به تعمیر و حمل و نقل خودرو
سخن آخر
در این مقاله ما بررسی بیمه بدنه و شرایط استفاده از آن پرداختیم. بیمه بدنه مانند بیمه شخص ثالث اجباری نیست. با این حال، با توجه به اینکه امروزه شاهد بالارفتن هزینه های تعمیر خودرو هستیم، استفاده از بیمه بدنه می تواند تا حد زیادی باعث کاهش هزینه ها و آسیب های وارد شده به خودرو شود.
با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، اگر تجربهای راجع به استفاده از بیمه بدنه دارید خوشحال می شویم که دیدگاه های خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.