کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟
بعضی مواقع خرابی یک فیوز مخصوص باعث روشن نشدن ماشین می شود. اگر می خواهید بدانید که کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود، این مقاله را مطالعه کنید تا بیشتر با آن آشنا شوید.
- کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود
- فیوز استارت چه کاری انجام میدهد
- فیوز استارت ماشین کجا قرار دارد؟
- فیوز استارت چند آمپر است؟
- عوامل خرابی فیوز استارت کدامند
- علائم خرابی خرابی فیوز استارت را بدانید
برای بسیاری از افراد سوال است که کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟ اگر خودروی شما موقع استارت زدن روشن نمیشود، ممکن است مشکلات مختلفی در این موضوع دخیل باشند. شاید باتری ماشین شما خراب باشد که باعث روشن نشدن ماشین شود، ولی اگر باتری ماشین سالم است و خودرو روشن نمیشود، نشان دهنده مشکل دیگریست.
تنها فیوزی که در روشن نشدن ماشین نقش دارد، فیوز استارت است که اگر خراب شود و یا اختلالی در عملکرد آن به وجود بیاید، ماشین اصلا روشن نمیشود. مکانیزم فیوض استارت به این صورت است که انرژی مورد نیاز را برای استارت زدن ماشین فراهم میکند تا فرایند جرقه زنی به درستی انجام شود.
نکته جالب توجه این که در خودروها فیوزی وجود دارد که در صورت خرابی آن ماشین روشن نمیشود. به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختهایم که “کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود”. پس همراهمان باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.
کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود
این فیوز استارت (Car Starter Fuse) است که نقش استارت زدن ماشین را برعهده دارد. فیوز استارت بخش مهمی از عملکرد موتور ماشین شماست و در واقع این قطعه کوچک اطمینان حاصل می کند که موتور شما نیروی مورد نیاز برای روشن شدن را هنگام چرخاندن کلید در احتراق دریافت میکند.
هنگامی که فیوز استارت خراب میشود، باعث میشود موتور ماشین شما به درستی نچرخد و حتی میتواند باعث از کار افتادن موتور یا از بین رفتن باتری ماشین شود. درک عملکرد و مسائل رایج فیوز استارت بهترین راه برای اطمینان از عملکرد صحیح ماشین شماست.
کسانی که قصد دارد ماشینشان را خاموش نگه دارند که استارت نخورد، معمولا میپرسند که کدام فیوز را برداریم تا ماشین روشن نشود؟ در جواب این سوال باید گفت که فیوز استارت تنها فیوزی است که میتواند در این موضوع به شما کمک کند.
فیوز استارت چه کاری انجام می دهد
یک فیوز استارت برق را از باتری ماشین به شیر برقی استارت هدایت می کند. هنگامی که شیر برقی استارت این قدرت را دریافت می کند، موتور استارت را فعال می کند که دقیقاً همان چیزی است که موتور را می چرخاند. به عبارت دیگر فیوز استارت جریان های الکتریکی را از باتری به شیر برقی میفرستد. استارت به تنهایی نیروی لازم برای کمک به فعال شدن موتور را منتقل نمیکند. بدون راهی برای روشن کردن ماشین، شما سرگردان میشوید و در راه میمانید.
این سه جزء یعنی فیوز استارت، شیر برقی استارت و موتور استارت باهم کار میکنند تا ماشین شما به درستی روشن شود. بسته به نوع خودروی شما، این فیوز در زیر کاپوت و در جعبه فیوز یافت میشود. بنابراین باید تا الان متوجه شده باشید که کدام فیوز باعث خاموش شدن ماشین میشود. در ادامه میتوانید عکس فیوز استارت ماشین را نیز مشاهده کنید.
فیوز استارت ماشین کجا قرار دارد؟
برای اینکه متوجه شوید کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود، در ابتدا باید بدانید که فیوز استارت ماشین کجاست؟ فیوز استارت ماشین به جایگاههای مشخصی در خودرو محدود میشود که نام آن جعبه فیوز است. هر خودرو با توجه به دیزاین و طراحی خود، جعبه فیوز را زیر فرمان یا در زیر کاپوت قرار میدهد که فیوز استارت نیز در یکی از این دو جعبه فیوز است. بنابراین در زمان دیگری که برایتان سوال شد فیوز استارت ماشین کجاست، بهتر است جعبه فیوزها را بررسی کنید.
فیوز استارت چند آمپر است؟
به طور کلی آمپر فیوز استارت در خودروهای مختلف ممکن است متفاوت باشد اما معمولاً آمپر فیوز استارت در خودروهای داخلی مانند خانواده پراید، خانواده پژو، سمند و… ۳۰ آمپر می باشد.
عوامل خرابی فیوز استارت کدامند
در بخش قبل به شما گفتیم که کدام فیوز باعث خاموش شدن ماشین میشود و در این بخش وقت آن رسیده است که با عوانمل خرابی فیوز استارت آشنا شوید. مانند هر قطعه دیگر خودرو، فیوز استارت ممکن است خراب شود. اگر فیوز استارت خراب شود به این معناست که شما نمیتوانید ماشین را روشن کنید. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که فیوز استارت سوخته باشد یا به درستی کار نمیکند. چندین مورد باعث این اتفاق میشود که در ادامه به آنها پرداختهایم:
خرابی سیم کشی یا شل بودن سیمها
یکی از عوامل تعیین کننده که روی خرابی فیوز استارت تاثیر دارد، کمبود جریان برق است. ماشین شما ممکن است طوری عمل کند که میخواهد استارت بزند اما قدرت کافی برای چرخاندن موتور را ندارد. این احتمالاً به دلیل سیم کشی آسیب دیده یا شل است.
کثیفی و آلودگی در فیوز استارت
با اینکه فیوز استارت در زیر کاپوت قرار دارد اما بازهم میتواند گرد و غبار و زباله در اطراف آن جمع شود. با گذشت زمان، وقتی که این کثیفی ها در اطراف فیوز استارت جمع میشوند، جریان و عملکرد آن را کاهش میدهند. برای بهبود عملکرد فیوز ماشین پیشنهاد میکنیم که حتما آن را تمیز کرده و یا تعویض نمایید.
گرم شدن بیش از حد فیوز استارت
از آنجایی که فیوز استارت قدرت را هدایت میکند، احتمالا ولتاژ بالا و پیوسته از آن عبور میکند. هنگامی که این اتفاق میافتد، فیوز ذوب میشود، زیرا گرمای زیاد را نمیتواند تحمل کند. اگر این اتفاق افتاد، تعمیر فوری برای جلوگیری از آسیب بیشتر ضروری است.
پایان عمر فیوز استارت
ممکن است به دلیل قدیمی بودن فیوز با مشکل روشن نشدن ماشین مواجه شوید. مانند هر قطعه دیگر، این فیوز بعد از استفاده طولانی مدت فرسوده میشود و به درستی کار نمیکند.
علائم خرابی فیوز استارت را بدانید
هنگامی که فیوز استارت آسیب میبیند، این یک مشکل قابل توجه است زیرا ماشین شما به درستی روشن نمیشود. این موضوع به دلیل کاهش هدایت الکتریکی بیش از اجزای موتور ماشین شماست. هنگامی که این اتفاق میافتد، ممکن است متوجه برخی از مشکلات زیر شوید:
احتراق بدون پاسخ از علائم خرابی استارت فیوز
احتراق بدون پاسخ میتواند کاری کند که شما بگویید، کدام فیوز باعث روشن نشدن خودرو میشود. همانطور که گفتیم فیوز انرژی را به منبع برقی استارت منتقل میکند تا ماشین روشن شود. اگر هنگام چرخاندن سوییچ، احتراق ماشین شما صدای کلیک میدهد، به احتمال زیاد نشان دهنده این است که فیوز استارت آسیب دیده است اما کاملا خراب نشده است. اگر در هنگام استارت زدن، احتراق ماشین صدای کلیک نمیدهد، این نشان دهنده این است که فیوز استارت سوخته است و نیاز به تعویض دارد.
خاموش شدن ماشین در راه
خاموش شدن ماشین اتفاق ترسناکی است. به خصوص اگر این خاموش شدن زمانی رخ میدهد که وسط خیابان هستید. اگر فیوز استارت نیروی لازم را برای اجزای موتور مانند پمپ بنزین تامین نمیکند، موتور ماشین شما نمیتواند روشن بماند و باعث خاموش شدن ماشین میشود.
باتری هم در علائم خرابی فیوز استارت نقش دارد
در ادامه مطلب کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود، میتوان به باتری به عنوان عامل خراب شدن فیوز اشاره کرد. یکی از وظایف فیوز استارت، برقراری ارتباط بین چندین جزء خودرو در زمان عدم تامین برق است. اگر فیوز خراب باشد، ممکن است به باتری ماشین اعلام نکند که خودرو خاموش است و این موضوع باعث میشود باتری ماشین همچنان انرژی مورد نیاز موتور را تامین میکند. این باعث میشود باتری ماشین بیش از حد کار کند و بدون کمک دینام انرژی را آزاد میکند که در نتیجه باعث خالی شدن باتری ماشین میشود.
بوی پلاستیک ذوب شده از مهمترین علائم خرابی فیوز استارت
یکی از دلایلی که به عنوان خرابی فیوز استارت ذکر میشود، گرمای بیش از حد است. اگر یک فیوز استارت دارای ولتاژ بالای ثابتی باشد که از آن عبور میکند، ممکن است حرارت زیادی را ایجاد کند که این باعث ذوب شدن خود فیوز و اجزای پلاستیکی اطراف آن میشود. هنگامی که پلاستیک ذوب میشود، بوی نامطبوع سوختن پلاستیک قابل تشخیص است. اگر با بوی سوختگی مواجه شدید، مهم است فیوز استارت را بررسی کنید.
با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، خوشحال میشویم که دیدگاه های خود را در مورد اینکه کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر هنوز برایتان سوال است که کدام فیوز باعث روشن نشدن خودرو میشود، پیشنهاد میکنیم سوال خود را از کارشناسان ما در بخش نظرات بپرسید.
الان همه چیز رو نوشتید ولی اشاره نشده فیوز استارت چند آمپر هستش
سلام و عرض ادب
ممنون از انتقاد سازنده شما، حتما مقاله آپدیت میشه.