کویل چیست و چه وظیفه ای دارد؟ هر آنچه باید از کوئل بدانید
کویل یکی از قطعات برقی مهم درگیر با موتور خودروست. کار کویل افزایش ولتاژ باتری به هدف جرقه زدن شمع موتو و در نهایت روشن شدن موتور خودرو است. در این مقاله به هر آنچه که باید در باره کوئل ماشین بدانید پرداخته شده. از عمر مفید آن تا ساختار، وظیفه و نحوه عملکرد کویل. با ما همراه باشید…
خودرو دستگاهی متشکل از سیستم های مختلفی است که در کنار هم قرار گیری آنها سبب راه اندازی و حرکت آن میشود. خودرو به عنوان دستگاهی هوشمند وظیفه دارد تا تعادل را در میان تمامی بخش های خود به وجود آورد تا اختلالی سبب ضعف در کارکرد درست آن نشود. در این بخش از مقاله یدک یار قصد داریم تا اطلاعاتی درباره نقش کویل ماشین و همچنین طرز کار کویل به شما ارائه دهیم پس با ما همراه باشید.
- کویل چیست و چه کاربردی دارد؟
- معنی کوئل یا کویل چیست؟
- بررسی ساختار و ساختمان کویل
- کویل چگونه کار میکند؟
- دلایل خراب شدن کویل ماشین چیست؟
- بررسی علائم خرابی کویل
- عمر مفید کویل ماشین چقدر است؟
- کویل خودرو از کجا بخریم؟
کویل چیست و چه کاربردی دارد؟
آیا تا به حال با سؤال “کویل چیست” یا “کار کویل چیست” برخورده اید؟ سیستم برق رسانی خودرو نیز از جمله مهم ترین ساختار های پیشرفته در خودروهاست که برای سوخت رسانی به موتور الزامی هستند، در این میان، “کویل” جزئی از سیستم برقی خودرو محسوب میشود که وجود آن برای استارت و راه اندازی موتور بسیار مهم است. به عبارتی دیگر کویل قطعه ای میله ای شکل و از اجزای سیستم برق رسانی اتومبیل است که وظیفه اصلی آن افزایش ولتاژ جرقه زنی و سوخت رسانی به موتور است که در نهایت سبب استارت و راه اندازی خودرو میشود.
کویل ها در واقع در خودرو هایی با موتور های درون سوز کاربرد دارند چرا که این مدل اتومبیل ها برای احتراق، تولید انفجار، و در نهایت تقویت نیروی درون سیلندر ها نیاز به ولتاژی حدود ۷۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دارند تا این نیرو لازم جهت احتراق به وجود بیاید.
مهم ترین سوالی که در اینجا پرسیده میشود این است که چگونه برق ۱۲ ولتی باتری تبدیل به ۲۵۰۰۰ ولت میشود؟ نقش کویل در ماشین دقیقا این است که نیرویی با اختلاف پتانسیل بالا برای راه اندازی موتور به وجود بیاورد.
معنی کوئل یا کویل چیست؟
خوب است بدانید که کوئل یا کویل (Ignition Coil) در زبان فارسی به معنی سیم پیچ می باشد.
بررسی ساختار و ساختمان کویل
ساختمان کویل خودرو تشکیل شده از اجزای مختلفی برای عملکرد درست و به موقع است؛ این ساختار را سیم پیچی های اولیه، سیم پیچی های ثانویه، هسته مرکزی، و در نهایت بدنه کویل تشکیل میدهد، بدنه از جنس آلومینیومی ساخته شده و ضریب انتقال حرارت را بالا میبرد، جنس سیم های بکار رفته در این سیم پیچی ها نیز مسی است تا جریان برق را به خوبی انتقال دهد، همچنین تعداد ۲۵۰ تا ۳۵۰ حلقه به دور سیم ها پیچیده شده که مقاومتی برابر با ۳ اهم در آن ایجاد میکند.
هسته مرکزی کوئل ها نیز از آلیاژ های بسیار مقاومی مانند آلیاژ پلاتین است که در برابر حرارت مقاومت کافی از خود نشان دهد. از دیگر اجزای تشکیل دهنده کویل ها میتوان به عایق جرقه زنی اشاره کرد که بر اساس سیلندر های موتور تعیین میشوند، همچنین عایق هایی به دور سیم پیچ ها تعبیه میشود تا مانع آسیب رسیدن به بدنه سیم ها در اثر حرارت شود.
کویل چگونه کار میکند؟
کویل ماشین در واقع سیم پیچی القایی است که نقش تقویتی را در سیستم برق خودرو ایفا میکنند، اساس کار و “وظیفه کویل” در حقیقت القای الکترومغناطیسی است که ولتاژ تقویتی باتری را تامین کرده و در زمان احتراق، به شمع آماده به کار میرساند، توجه داشته باشید باتری خودرو تنها دارای ۱۲ ولت برق میباشد که این ولتاژ برای جرقه زنی و استارت خودرو ناچیز میباشد، در این جاست که کوئل وارد عمل شده و ولتاژ ۱۲ ولتی باتری را چند هزار برابر کرده و به شمع ها منتقل میکند، طریقه برق رسانی بدین صورت است که جریان ورودی از باتری توسط سیم پیچی های اولیه گرفته شده و گذر آن سبب ایجاد القای الکتریکی در سیم پیچی های ثانویه شده و آن را چندین برابر تقویت میکند، بنابراین جریان تقویت شده به شمع و از آنجا روانه سیلندر ها میشود و سبب حرکت پیستون و استارت خودرو خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که این روند انتقال و افزایش جریان الکتریسته، در واقع جریانی است که کویل خودرو وظیفه دارد آن را از حالت مستقیم به متناوب تبدیل کند.
بررسی انواع کویل خودرو
به طور کلی، کویل ها به دو دسته عمده “کویل وایر دار” و “کویل بدون وایر” تقسیم میشوند که هر کدام یک از این دسته بندی های دارای شاخه های دیگری هستند که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد.
کویل وایر دار
کوئل های وایر دار بیشتر در خودرو های قدیمی مورد استفاده قرار میگرفت و وظیفه انتقال “برق کویل” یا دلکو به شمع ها را بر عهده داشت. کویل های وایر دار خود به دو دسته زیر تقسیم میشود:
کویل معمولی
این دسته بندی کویل های وایر دار شکل ساده استوانه ای دارند که یک دلکو به آن متصل است و کار عمده آنها مرتب کردن جرقه هاست، این نوع کوئل ها بیشتر در خودرو های انژکتور و کاربراتوری مورد استفاده قرار میگیرند.
کویل دوبل
این نوع کویل ها تنها در خودرو های انژکتوری بکار میروند و کاربرد آنها در همزمان کردن جرقه زنی هایی است که به صورت دو به دو در سیلندر های یک و چهار، و دو و سه صورت میگیرد.
امروزه طراحی جریان انتقال برق مستقیم کویل از ایده های جالب خودروسازان است که به میزان زیادی از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند و موجب مبی شود کوئل ها بدون هیچ واسطه ای بر روی شمع ها سوار شده و از افت ولتاژ نیز جلوگیری کنند، برق مستقیم به کویل دوبل هم نمونه ای از این مورد است.
کویل بدون وایر
انواع کوئل های بدون وایر عبارتند از:
کویل کتابی
ساختار این دسته از کویل های بدون وایر همانند کوئل دوبل است اما با این تفاوت که هیچ وایری در آن بکار نرفته و به خاطر فرم پهن تر آنها نسبت به کوئل دوبل، با نام کتابی شناخته میشوند.
کویل قلمی
کوئل های قلمی پیشرفته ترین نوع کوئل هاست که در خودرو های انژکتوری وجود دارند، میزان ولتاژ تولید آنها بسیار بالاست و در هر سیلندر یک عدد از آن قرار میگیرد.
دلایل خراب شدن کویل ماشین چیست؟
“خرابی کویل ماشین” از مهم ترین مواردی است که شما باید به آن توجه کنید، از آنجایی که کویل ماشین از دسته بندی قطعات مصرفی سیستم برق رسانی خودرو محسوب میشود، ممکن است دچار ایراداتی شود که به دلایلی در خودرو اتفاق میافتد و در پس آن کیفیت خودرو به شدت کاهش پیدا کند، پس بهتر است برخی از شایع ترین دلایل خرابی کویل ماشین را بدانید:
- کاهش جرقه زنی که به دلیل فرسوده شدن کویل خودرو
- نیم سوز شدن یا سوختن کوئل
- وجود ایراد در اتصالات کامپیوتر خودرو یا همان ECU
- فشار و حرارت بالا
- به اتمام رسیدن عمر مفید کویل ماشین
- کیفیت بد قطعه
بررسی علائم خرابی کویل
“نشانه های خرابی کویل” در پی دلایل ذکر شده در بالا با شکل های مختلفی بروز می کنند که افزایش مصرف سوخت و روشن شدن چراغ چک آمپر از شایع ترین این نشانه ها هستند، اگر به موقع اقدام به تعمیر و تعویض کوئل نکنید، آسیب های جبران ناپذیری مانند خرابی موتور و یا آتش گرفتن آن، خودرو شما را تهدید خواهد کرد.
عمر مفید کویل ماشین چقدر است؟
عمر مفید کویل از جمله اِلمان های است که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است و برای پی بردن به ماهیت آن باید تحقیق جامعی انجام داد، برای مثال مراجعه به اطلاعات ثبت شده بر روی کویل خریداری شده یکی از راهنمایی های مناسب می باشد.
کویل خودرو از کجا بخریم؟
خرید کوئل خودرو ممکن است دغدغه هر کدام یک از خوانندگانی باشند که در حال مطالعه این مقاله هستند؛ از آنجایی که کیفیت بد در این قطعه به سرعت سبب آسیب به موتور میشود باید توجه داشته باشید که مراکز معتبر را برای خرید کویل با کیفیت انتخاب کنید همچنین موضوع قیمت کویل خودرو هم از دیگر مواردی است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید تا در خرید این قطعه دچار ضرر مالی نشوید .
اگر هنوز با این مراکز آشنایی ندارید، پیشنهاد ما به شما مجموعه یدک یار میباشد، فروشگاه اینترنتی یدک یار با دارا بودن وب سایت خرید اینترنتی و درگاه پرداخت آنلاین در کم ترین زمان ممکن قطعه مورد نظر را به دست شما میرساند.
در کنار ارسال سریع ضمانت اصالت برندی و کیفیتی قطعه و همچنین سلامت فیزیکی آن را به خریدار ارائه میدهد و در صورت وجود ایراد در قطعه، آن را با کمال میل از شما مرجوع کرده و قطعه جدید جایگزین میکند، اگر زمان کافی برای جستجو در وب سایت یدک یار را ندارید، میتوانید با شماره گیری ۹۱۳۰۵۰۶۰-۰۲۱ محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و بعد از ذکر نام، نشانی و تلفن خود، قطعه را درب محل خود تحویل بگیرید.
کویل چیست؟
به عبارتی دیگر کویل قطعه ای میله ای شکل و از اجزای سیستم برق رسانی اتومبیل است که وظیفه اصلی آن افزایش ولتاژ جرقه زنی و سوخت رسانی به موتور است که در نهایت سبب استارت و راه اندازی خودرو میشود.
کار کویل چیست؟
کویل ماشین در واقع سیم پیچی القایی است که نقش تقویتی را در سیستم برق خودرو ایفا میکنند، اساس کار و وظیفه کویل در حقیقت القای الکترومغناطیسی است که ولتاژ تقویتی باتری را تامین کرده و در زمان احتراق، به شمع آماده به کار میرساند
عمر مفید کویل چقدر است؟
نمی توان به صورت دقیق گفت ولی مراجعه به اطلاعات ثبت شده بر روی کویل خریداری شده یکی از راهنمایی های مناسب می باشد.
برق کویل از کجا تامین میشود؟
برق آن از باتری تامین میشود.
انواع کویل خودرو کدامند؟
کویل وایر دار
کویل معمولی
کویل دوبل
کویل بدون وایر که شامل کتابی و قلمی است
ساختمان کویل خودرو چگونه است؟
این ساختار را سیم پیچی های اولیه، سیم پیچی های ثانویه، هسته مرکزی، و در نهایت بدنه کویل تشکیل میدهد، بدنه از جنس آلومینیومی ساخته شده و ضریب انتقال حرارت را بالا میبرد، جنس سیم های بکار رفته در این سیم پیچی ها نیز مسی است تا جریان برق را به خوبی انتقال دهد
سلام من تعمیرکارم اما نکته های ریز تعمیر ماشین رو میگین که برای راننده ها خوبه